Bekijk hier onze corona maatregelen


Definitief ontharen Rotterdam door middel van IPL

IPL (Intense Pulsed Light) definitief ontharen is een veilige en effectieve manier d.m.v. lichtflits om definitief van al uw ongewenste haren af te zijn! U bent voor altijd van jeuk, ingegroeide haren, vervelende irritaties en bultjes af!! Een voordeel van IPL ontharen ten opzichte van laser ontharen, is dat IPL ontharen minder pijnlijk is, veiliger, sneller én betaalbaarder!

IPL ontharen is  op lange termijn altijd goedkoper dan harsen en scheren!

Met een IPL definitieve ontharingkuur bent u gemiddeld binnen 1 tot 1,5 jaar voorgoed van al uw ongewenste haargroei af. U heeft nooit meer kosten aan scheermesjes, ontharingscrèmes en harsen, iets wat u over het algemeen uw hele leven lang zal moeten blijven doen. Met IPL definitieve ontharen bespaart u dus al gauw honderden euro’s en op lange termijn zelfs duizenden euro’s!!

Hoe werkt IPL ontharen?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Bij elke lichtflits worden er haarzakjes vernietigd, welke zich niet meer zal herstellen. Het melanine (pigment) in de haar, geleidt het licht van het IPL apparaat naar de haarwortel en het bloedvaatje die de haar voeding geeft. Deze worden door de warmte van het licht vernietigd en de haar groeit daardoor niet meer terug. Er zijn meerdere behandelingen nodig omdat alleen haarzakjes in de meest volgroeide fase, de anagene fase kunnen worden vernietigd. C-beauty houdt uiteraard rekening met de bepaalde tijdsinterval tussen de behandeling (dit verschilt per lichaamsdeel), om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen ( 80% tot 95% ) Elke haar follikel kent een periode van actieve groei, overgang en rust.

  1. Rustfase, ook wel de telogene fase genoemd
  2. Overgangsfase, ook wel de katagene fase genoemd.
  3. Groeifase, ook wel anagene fase genoemd. De haren in deze fase kunnen tijdens de behandeling behandeld worden.

C-beauty werkt met de laatste IPL-technologie, waarbij er een werkelijke energie output van 135 Joules per flits kan worden gegeven. Hierdoor is het systeem uitermate geschikt voor duurzame en uitzonderlijk effectieve behandelingen van definitief ontharen.

Waaruit bestaat de voorbereiding?

Vermijdt minimaal twee weken vóór de behandeling het contact met de zon. Maak in deze periode ook geen gebruik van de zonnebank of zelfbruinende crème. Het pigment in de huid kan het effect van de behandeling nadelig beïnvloeden. Gedurende de behandelperiode en minimaal 4 weken voor de eerste behandeling mag het te behandelen gebied niet geharst of geëpileerd worden. Scheren en ontharingscrème gebruiken mag u tijdens de kuur gewoon blijven doen. Het liefst twee dagen vóór de behandeling moet u zelf het gebied zorgvuldig scheren. Op de dag van  behandeling moeten de haar stoppeltjes net zichtbaar en voelbaar zijn.

Na de behandeling:

Na de behandeling kan het zijn dat er wat tijdelijke roodheid ontstaat op uw huid. Dit verdwijnt vanzelf binnen 15 minuten tot een paar uur. Na de behandeling een week geen zon of zonnebank. Gebruik voor het gezicht een sunblock of crème met een hoge beschermfactor. Tevens wijst C-beauty u erop tot 24 uur na de behandeling zeep en deodorant te vermijden op de behandelde gebieden en sauna te vermijden.

Wat voel je tijdens de behandeling?

De lichtflits voelt alsof er elastiekje losschiet tegen de huid. Over het algemeen voelt het niet pijnlijk aan, wel kan het gevoelig zijn, dit is per persoon verschillend. Op sommige plaatsen van het lichaam is de huid gevoeliger of zit er meer haar en kan daar de behandeling iets gevoeliger zijn. Tijdens het vrijblijvende intake gesprek laat C-beauty u een proefflits voelen. Zo weet u hoe de behandeling ongeveer aan zal voelen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Dit is afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied. Een bovenlip duurt bijvoorbeeld slechts één minuut, terwijl onderbenen flitsen gemiddeld 20 minuten in beslag neemt.

Hoe vaak vinden de behandelingen plaats?

Dit verschilt per te behandelen lichaamsdeel, daar de groeifases van het haar niet bij elk gebied gelijk zijn. C-beauty houdt rekening met deze verschillen in de groeifases. Voor het gelaat staat eens per 4 tot 6 weken, voor het lichaam staat eens per 8 tot 10 weken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is ook weer zeer sterk afhankelijk van het te behandelen gebied i.v.m. de haargroeifases. Gemiddeld kunt u aanhouden dat er 6 tot 10 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Daar C-beauty werkt met het absolute topsysteem MedCos® IPL ,op het gebied van IPL is het slagingspercentage van de behandelingen 80% tot 90%.

LET OP: Slapende haar follikels kunnen niet met IPL worden behandeld. Deze zijn bij iedereen aanwezig, maar komen enkel tot groei wanneer er sprake is van hormonale veranderingen, bijvoorbeeld als gevolg van de overgang, stress, zwangerschap of medicatie/antibiotica.

C-beauty raadt u dan ook aan om na de kuur, 1 of 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen, zodat deze haren ook weg blijven.

Wanneer zie je resultaat?

Na elke behandeling zullen tussen de 10-21 dagen de haren welke vernietigd zijn vanzelf uitvallen. Dit zijn de haren welke tijdens de behandeling in de anagene fase ( actieve groeifase ) zaten. Deze haren komen dus niet meer terug. U zult dus steeds minder haargroei hebben op het behandelde gebied na elke behandeling.

Voor wie is de behandeling geschikt?

MedCos® IPL definitief ontharen is geschikt voor huidtypes variërend van een zeer witte huid tot een licht geteinte huid. ( huidtype 1 t/m 5 ). De hele donkere huiden ( huidtypes 6 ) worden niet behandeld met IPL. Wat haren betreft. Blonde en grijze haren kunnen moeilijk of niet worden verwijderd. De meest ideale combinatie voor de IPL lichtflitsmethode, is een lichte huid met donker haar (huidtype 3 t/m 5). IPL is geschikt op alle lichaamsdelen.

Mensen met een donkere huid, maar die wel behandeld mogen worden, hebben waarschijnlijk meer dan 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haren definitief te verwijderen. Dit komt doordat de afgifte van energie van de IPL machine moet worden bijgesteld om eventuele huidbeschadiging uit te sluiten.

Tijdens het vrijblijvende intake gesprek zal C-beauty beoordelen of de behandeling geschikt is voor u. Mocht het zo zijn dat de behandeling bij u niet tot de gewenste resultaten zal leiden dan zal de behandeling afraden worden.

C-beauty streeft ernaar om u open en eerlijk te adviseren. Wilt u ook een mooi en glad lichaam zonder stoppels en irritaties én wilt u een hoop kosten besparen? Maak dan een afspraak voor een proefflits en een vrijblijvend, gratis intake gesprek.